تکنولوژی دوربین مداربسته HDCVI
آشنایی با تکنولوژی دوربین مداربسته HDCVI

مزایا و موارد استفاده از دوربین مداربسته HDCVI

دوربین مداربسته HDCVI یک نوع از دوربین مداربسته کیفیت بالا (HD) است. اگر چه این نوع دوربین در بعضی از مشخصات با دوربین‌های دیگر شباهت‌های زیادی دارد، اما بسیاری از ویژگی‌های آن فقط به دوربین HDCVI تعلق دارند. این نوع از دوربین‌های مداربسته آنالوگ از چند نظر مزیت‌هایی به دوربین‌های مداربسته آنالوگ قدیمی دارند. در این مطلب این مزایا را بررسی کرده و تکنولوژی به کار رفته در این نوع از دوربین‌ها را بررسی خواهیم کرد.

مشخصات دوربین مداربسته HDCVI

اولین و به احتمال زیاد مهم‌ترین ویژگی‌ این نوع از دوربین‌های مداربسته کیفیت بالای آن‌ها است. آنها معمولا در دو کیفیت تصویر ارائه می‌شوند:
  • با کیفیت ۱ مگاپیکسل: این دوربین‌ها ویدئوهایی با کیفیت ۱۲۸۰x720p HD ارائه می‌دهند.
  • با کیفیت ۲ مگاپیکسل: این دوربین‌ها ویدئوهایی با کیفیت ۱۹۲۰x1080p HD ارائه می‌دهند.
همچنین آنها به شکل پیش‌فرض قابلیت تبدیل از کیفیت HD به کیفیت استاندارد را به دلیل مقتضیات ذخیره ویدئو دارا هستند. همچنین تمام این دوربین‌ها همراه با نورهای ال‌ای‌دی مادون قرمز عرضه می‌شوند و به شکل خودکار می‌توانند شرایط نوری را دریافت کرده و در شب تصویر  بگیرند یا حرکت را تشخیص بدهند. علاوه بر این موارد، دوربین مداربسته HDCVI دارای گواهی IP66 است که یعنی در مقابل آب و هواهای مختلف مقاوم است و شما می‌توانید بسته به نیاز خود از آن استفاده داخلی یا خارجی بکنید.
لازم به یادآوری است که مقایسه کیفیت تصاویر آنالوگ و دیجیتال کاری اساسا اشتباه است. تصاویر آنالوگ ویژگی‌های خاص خود را دارند. یکی از این ویژگی‌ها کیفیت بالاتر هر قاب یا فریم از تصویر است. از آنجا که در این سیستم‌ها از امکانات نوردهی و شفاف‌سازی داخلی استفاده نمی‌شود، معمولا خروجی تصویر آنها از کیفیت بالاتر و طبیعی‌تری به نسبت دوربین‌های دیجیتال برخوردار است.

چیپست و طراحی دوربین مداربسته HD-CVI

این نوع از دوربین‌های مداربسته دارای چیپ‌های انتقالی (TX) هستند و از همان تنظیمات صوت و تصویر در چیپ دریافتی (RX) در دستگاه DVR استفاده می‌کنند. این چیپ‌ها بر اساس استانداردهای این صنعت ساخته شده و قابلیت تطبیق با انواع حسگرهای تصویر را دارند. استفاده از ویژگی HDCVI به این دوربین‌ها امکان می‌دهد بتوانند تصاویر را با چهار نرخ فریم در ثانیه متفاوت ضبط کنند:
  • ۲۵ فریم در ثانیه
  • ۳۰ فریم در ثانیه
  • ۵۰ فریم در ثانیه
  • ۶۰ فریم در ثانیه

طول کابل

بیشتر دوربین‌های HD دارای یک محدودیت عمده هستند و آن طول کابلی است که برای انتقال تصاویر آنها تا دستگاه DVR مورد استفاده قرار می‌گیرد. معمولا بدون استفاده از دستگاه‌های خاص، دوربین‌های کیفیت بالا می‌توانند از کابل‌هایی با حداکثر طول ۱۰ متر استفاده کنند. این در حالی است که دوربین مداربسته HDCVI می‌تواند با استفاده از کابل کواکسیال خاص این تصاویر، تا ۵۰ متر تصاویر را منتقل کند. ویژگی دیگر کابل این دوربین در انتقال همزمان چهار سیگنال، یعنی صدا، تصویر، داده، و انرژی است.
به این ترتیب آنها که به خاطر مشکل کابل مجبور به خرید سیستم‌های نظارتی گران و جدیدتر می‌شوند، می‌توانند با استفاده از این نوع دوربین‌ها محیط بزرگ‌تری را مورد نظارت قرار دهند.

به روز کردن ارزان سیستم‌های کهنه

بسیاری از افرادی که از سیستم‌های نظارتی آنالوگ استفاده می‌کنند به دلیل به کارگیری زیرساخت‌های این تکنولوژی، نمی‌توانند از سیستم‌های نظارتی تحت وب که زیرساخت‌ و اجزای متفاوتی دارند استفاده کنند. دوربین مداربسته HDCVI به این افراد امکان می‌دهد بدون هیچ هزینه اضافه‌ای سیستم‌ها و کیفیت تصاویر خود را ارتقا دهند.
برای این کار کافی است که سخت‌افزار دوربین در سیستم‌های قدیمی با یک دوربین HDCVI جابجا شود. به این ترتیب امکان بهره‌گیری از جدیدترین کیفیت‌های تصاویر برای آنها که از سیستم آنالوگ استفاده می‌کنند نیز ایجاد می‌شود.

سخن پایانی

دوربین‌‌های مداربسته HDCVI در سال ۲۰۱۴ برای اولین بار توسط شرکت داهوا (Dahua) تولید و به بازار کشورهای مختلف عرضه شدند. این تکنولوژی توسط این شرکت چینی که دومین شرکت بزرگ تولیدکننده ابزارهای نظارتی در جهان است ساخته شده و لایسنس و حق استفاده از آن در اختیار این شرکت است. در طول سال‌های گذشته تلاش‌هایی برای افزایش کیفیت تصاویر این دوربین‌ها صورت گرفته است. در حال حاضر این شرکت مشغول تولید و گسترش بازار دوربین‌های مداربسته با کیفیت ۴K است.
این نوع از دوربین‌های مداربسته از سیستم آنالوگ استفاده می‌کنند. ویژگی اصلی آنها نیز در همین است که می‌توانند با استفاده از این تکنولوژی قدیمی، تصاویری با کیفیت‌های بالای معاصر ارائه دهند. این دوربین‌ها در مقابل تغییرات آب و هوایی مختلف مقاوم هستند و می‌توان از آنها در بسیاری از نقاطی که سابقا امکان استفاده از دوربین آنالوگ وجود نداشت، استفاده نمود.