
دوربین مداربسته مجهز به سنسور حرکتی
در این مطلب میخواهیم با نوع خاصی از دوربینهای مداربسته آشنا شویم. دوربین مداربسته با سنسور حرکتی میتواند نسبت به دوربینهای حرکتی فعال شده با ip اخطارهای خیلی دقیقتری ارائه بدهد چرا که از مقایسه فریم ویدیویی برای فعال شدن آژیر استفاده میکنند. این دوربینها با حرکت حشرات، باد و … فعال نمیشوند.
راهنمای کاملی که در ذیل آمده است پاسخگوی تمام سوالات شما در مورد دوربینهای مداربسته با سنسور حرکتی است. انواع حسگرهای حرکتی و نحوه کار هرکدام، انتخاب بهترین نوع از بین آنها، نحوه نصب صحیح و عیبیابی در این مطلب توضیح داده شده است.
انواع دوربینهای مداربسته با سنسور حرکتی
چهار نوع مختلف این دوربینها وجود دارند که عبارت هستند از: سنسور PIR، مایکروویو، فراصوت و فنآوری دوگانه. در زیر توضیحاتی در مورد این چهار نوع داده خواهد شد.
دوربین مدار بسته با سنسور PIR
امروزه، اکثر دوربینهای مداربسته با سنسور حرکتی از این تکنولوژی برای تشخیص حرکت استفاده میکنند. کلمه PIR مخفف عبارت Passive Infrared به معنی مادون قرمز غیرفعال میباشد. این سنسور، یکی از کارآمدترین و ارزانترین وسایل تشخیص حرکت است و تغییرات دمایی محیط تحت را نظارت میکند.
سنسورهای حرکتی PIR برخلاف دوربین مداربسته با سنسور حرکتی قدیمی که وابسته به الگوریتمهایی برای محاسبه تفاوت فریمهای ویدیویی است، تغییرات دمایی یک محیط وقتی مزاحم یا دزدی وارد میشود را تشخیص میدهند.
وقتی فردی به محدوده تحت نظارت دوربین وارد میشود، انرژی گرمایی (مادون قرمز) از خود متصاعد میکند که با چشم قابل مشاهده نیست اما با سنسورهای PIR قابل ردیابی است. سنسور PIR میتواند دمای قبلی محیط را با دمای حال حاضر (که فردی وارد محوطه شده است) مقایسه کند، تغییرات را محاسبه کرده و آژیر را فعال کند. اغلب دوربینهای مداربستهای که با باتری کار میکنند از سنسورهای PIR استفاده میکنند، چرا که مصرف انرژی این سنسورهای کم است و نیازی به تعویض متناوب باتری نیست.
دوربینهای مداربسته مایکروویو خانگی با سنسور حرکتی
این دوربینها از انواع فعال دوربینهای مداربسته با سنسور خانگی هستند. حسگرهای مایکروویو امواج رادیویی با فرکانس بالا (داپلر) را در محیط متصاعد میکنند، سپس میزان انرژی منعکسشده از محیط را اندازه میگیرند. به بیان دیگر، دوربینهای مداربسته با سنسور حرکتی مایکروویو، با اندازهگیری تغییرات فرکانسی کار میکنند. وقتی موج به جسمی برخورد میکند، فرکانس آن تغییر میکند و حسگرهای حرکتی فعال میشوند.
شایان ذکر است که حسگرهای مایکروویو دوربین مداربسته با سنسور حرکتی میتوانند از مواد ساختمان عبور کنند و آنسوی دیوار را هم ردیابی کنند. بنابراین، تعداد آژیرهای اشتباه ممکن است بالاتر برود. برای مثال، حرکت شاخههای درخت ممکن است آژیر را فعال کند.
دوربینها و سیستمهای مداربسته IP با سنسور حرکتی فراصوت
این دوربینها و سیستمها مانند نوع مایکروویو کار میکنند با این تفاوت که دوربینها و سیستمهای فراصوت از امواج صوتی (که توسط گوش قابل شنیدن نیستند) بجای امواج رادیویی استفاده میکنند. وقتی امواج منعکسشده از محیط توسط حسگرها جمعآوری میشوند، سنسورها هر حرکت مشکوکی که توسط اجسام متحرک انجام شده باشد را گزارش میدهند.
دوربین مداربسته با سنسور حرکتی همراه با تکنولوژی دوگانه
در این دوربینها همزمان از دو تکنولوژی در یک حسگر استفاده میشود تا تعداد آژیرهای اشتباه کاهش یابد. برای مثال، بسیاری از سنسورهای حرکتی با تکنولوژِی دوگانه از سنسورهای PIR و مایکروویو در یک دستگاه استفاده میکنند. برای اعلام آژیر خطر، هر دو سنسور باید فعال شوند.
برای پی بردن به مزایا و مشکلات هر کدام از انواع دوربینهای مداربسته مجهز به سنسور حرکتی، میتوانید به جدول زیر مراجعه کنید:
PIR | مایکروویو | فراصوت | تکنولوژی دوگانه | |
مزایا | ۱٫ آژیرهای دقیق
۲٫ صرف هزینه و انرژی کم ۳٫ تکنولوژی تکاملیافته |
۱٫ پوشش گشترده
۲٫ توانایی نفوذ در مواد ساختمانی |
۱٫ پوشش گشترده
۲٫ توانایی نفوذ در مواد ساختمانی |
۱٫ دقیقترین آژیرهای تشخیص حرکت
۲٫ بازدهی بالا |
مشکلات | ۴٫ باریک بودن محوطه تحت نظارت | ۱٫ تعداد آژیر اشتباه بالا
۲٫ هزینه بالا |
۱٫ تعداد آژیر اشتباه بالا
۲٫ هزینه بالا ۳٫ اختلال آسان توسط دستگاههای فراصوت نزدیک |
۱٫ هزینه بالا
۲٫ تکنولوژی جدید و تکاملنیافته |
سخن پایانی
در این مطلب از سایت دوردیدتک، نگاهی به دوربینهای مداربسته مجهز به سنسور حرکتی انداختیم. با توجه به نکات گفتهشده، سنسورهای PIR بدون شک بهترین نوع از دوربین مداربسته با سنسور حرکتی هستند. در هنگام خرید دوربینها و سیستمهای مداربسته با سنسور حرکتی، به کیفیت آن توجه کنید و هر نوع از آنها را که نیاز شما را برطرف میکند، خریداری کنید.