
راهنمای جامع راه اندازی دوربین مداربسته اداری و فروشگاهی
در این مقاله تمام نکات کلیدی و راهنمای جامع راه اندازی دوربین مداربسته اداری و فروشگاهی تشریح شده است. این مراحل شامل این موارد می شود:
- چه نوع دوربینی مدار بسته ای برای شما مناسب است
- علاوه بر دوربین مداربسته به چه تجهیزات جانبی نیاز خواهید داشت
- دوربین مداربسته و تجهیزات مورد نیاز خود را از کجا می توانید تهیه کنید
- چگونه باید اقدام به نصب و راه اندازی تجهیزات کنید
قدم اول: چه نوع دوربین مداربسته ای مناسب نیاز شما است؟
نوع دوربین مداربسته مناسب نیاز شما، به فضایی که دوربین مدار بسته قرار است در آن استفاده شود، امکانات مورد نیاز شما از دوربین، کیفیت تصویر مورد انتظار شما و زاویه دید مورد نظر شما بستگی دارد. در ادامه جزییات این موارد تشریح شده اند.
دوربین مداربسته در چه محیطی قرار است مورد استفاده قرار گیرد؟
فضای باز
اگر قصد استفاده از دوربین مدار بسته را در فضای باز دارید (فضایی که در معرض تابش مستقیم نور آفتاب، گرد و خاک، سرما یا گرمای شدید، برف یا باران می باشد) باید از دوربین های مدار بسته فضای باز فوسکم استفاده نمایید.
فضای بسته (داخلی)
اگر قصد استفاده از دوربین مدار بسته در فضای بسته / داخلی دارید، می توانید هم از دوربین های مداربسته فضای داخلی و هم از دوربین های مدار بسته فضای باز استفاده نمایید. از آنجا که دوربینی که برای استفاده در فضای باز طراحی شده، در فضای داخلی نیز عملکرد مطلوب خواهد داشت.
چه امکاناتی مورد نیاز شما هست؟
اتصال بی سیم
دوربین های مدار بسته بی سیم تنها نیاز به یک کابل برق دارند و برای انتقال داده نیاز به کابل شبکه نبوده و انتقال اطلاعات از طریق بی سیم انجام می گردد. در مصارف اداری و فروشگاهی، استفاده از دوربین های بی سیم جهت کاهش پیچیدگی های نصب و حفظ زیبایی محیط با به حداقل رسیدن کابل کشی و داکت کشی ها می تواند وسوسه انگیز باشد. در ادامه توضیح داده ایم که آیا استفاده از دوربین های بی سیم انتخابی درستی برای شما هست یا خیر.
اگر محیطی که قصد نظارت بر آن را دارید کوچک است (که این شرایط در بسیاری از مصارف فروشگاهی چون بوتیک ها، سوپر مارکت ها، داروخانه ها و محل های اداری کوچک صدق می کند)، تعداد دوربین های مدار بسته مورد نیاز شما محدود است (کمتر از ۱۰ عدد) و سیگنال وای فای در محل نصب دوربین ها در دسترس است، می توانید برای عدم نیاز به کابل کشی شبکه، از دوربین های مدار بسته بی سیم استفاده نمایید. در صورتی که شبکه وای فای در محل مورد نظر در دسترس نباشد، یا باید به کمک یک فرد متخصص اقدام به کابل کشی کنید یا اقدام به تقویت سیگنال وای فای نمایید.
البته این نکته را در نظرداشته باشید که ارتباط بی سیم ماهیتا به اطمینان ارتباط از طریق کابل شبکه نیست و از این رو ممکن است در مواردی هر چند نادر قطعی هایی در این ارتباط ایجاد شود. اگر قطعی های هر چند کوچک ممکن است در امور نظارتی شما ریسک یا اختلال ایجاد کند (در محل هایی چون طلا فروشی ها، صرافی ها و مواردی از این دست)، بهتر است دوربین های مدار بسته را از طریق کابل به شبکه متصل نمایید. البته توجه داشته باشید در صورت اتصال دوربین ها از طریق بی سیم، اگر از کیفیت ارتباطی مطلوب برخوردار نبودید، می توانید کابل کشی کرده و دوربین های مدار بسته را از طریق کابل به شبکه متصل نمایید.
اگر محیطی که قصد نظارت بر آن را دارید بزرگ است یا تعداد دوربین ها مدار بسته مورد نیاز شما زیاد است (بیش از ۱۰ عدد) و یا قطعی های هر چند کوچک در ارتباط با دوربین های مدار بسته و ضبط تصاویر برای شما قابل پذیرش نیست، بهتر است دوربین های مداربسته را از طریق کابل به شبکه متصل نمایید. تمامی دوربین های مدار بسته فوسکم امکان اتصال به شبکه از طریق کابل را دارا می باشند.
صدای دو طرفه
صدای دو طرفه این امکان را به شما می دهد که صدای محیط اطراف دوربین مدار بسته را شنیده و از طریق اسپیکر موجود بر روی دوربین مدار بسته، با محیط اطراف دوربین، گفتگو کنید. در بسیاری از مصارف اداری و فروشگاهی امکان ضبط صدا و گوش کردن به محیط اطراف دوربین ها، کارایی سیستم و ضریب امنیتی را افزایش می دهد. توجه داشته باشید در خیلی از موارد و اتفاقات ممکن است تصویر بدون صدا حاوی اطلاعات کامل و قابل استناد نباشد. از این رو همواره پیشنهاد می گردد در محیط های اداری و فروشگاهی از دوربین ها با قابلیت صدای دو طرفه استفاده شود.
دید در شب
اگر علاوه بر روز، در شب و یا نور کم نیاز به استفاده از دوربین مدار بسته دارید، لازم است از دوربین های مدار بسته فوسکم با قابلیت دید در شب استفاده نمایید. در مصارف اداری و فروشگاهی، از آنجا که اتفاق های ناگوار (مانند سرقت) ممکن است در شب اتفاق بیافتد، استفاده از دوربین های مداربسته با امکان دید در شب پیشنهاد می گردد.
چرخش از راه دور
دوربین های مدار بسته چرخشی امکان گردش به صورت عمودی و افقی از راه دور را دارند (به عنوان مثال با دادن فرمان از طریق نرم افزار موبایل دوربین مدار بسته). همچنین این نوع دوربین های مدار بسته را می توان تنظیم نمود تا به صورت اتوماتیک در بازه های زمانی مشخص چرخش های عمودی و افقی از پیش تعریف شده ای را انجام دهند (مثلا هر یک دقیقه یک گردش کامل افقی و عمودی انجام دهند). اگر محیط مورد نظر شما کوچک است (کمتر از ۴۰ متر)، می توانید برای نظارت بر آن از یک دوربین مدار بسته ثابت استفاده نمایید.
اگر محیط مورد نظر شما بزرگ است و هدف اصلی شما امکان مشاهده محیط و نظارت از راه دور است، می توانید به جای استفاده از چند دوربین ثابت از یک دوربین گردشی استفاده نمایید. اما توجه داشته باشید در این حالت از آنجا که یک دوربین گردشی نمی تواند در تمامی لحظات تمامی محیط را در پوشش داشته باشد، ممکن است برخی اتفاقات و رویدادها از دید آن پنهان بماند. بنابراین اگر نیاز دارید تمامی محیط در تمام لحظات در پوشش دوربین های مدار بسته باشد، باید در عوض از چند دوربین مدار بسته ثابت استفاده نمایید.
پایه دار
برای سهولت استفاده و عدم نیاز به نصب دوربین مدار بسته به دیوار یا سقف، در محیط های اداری و فروشگاهی کوچک می توانید از دوربین های مدار بسته پایه دار / رومیزی فوسکم استفاده نمایید. البته توجه داشته باشید در این نحوه استفاده از دوربین، احتمال برداشتن دوربین و تغییر زاویه دید آن توسط افراد خرابکار وجود دارد. البته با توجه به آنکه تمامی دوربین های مدار بسته رومیزی فوسکم قابلیت نصب به سقف را دارند، در هر زمان که تصمیمتان عوض شد می توانید این دوربین ها را به دیوار یا سقف متصل نمایید.
امکان POE
در صورتی که قصد اتصال دوربین از طریق کابل شبکه را دارید، در حالت معمول باید یک کابل برق و یک کابل شبکه به دوربین مدار بسته متصل نمایید. اما اگر از دوربین های مدار بسته POE (Power Over Ethernet) استفاده نمایید، نیاز به اتصال کابل برق نبوده و دوربین برق مورد نظر خود را از طریق کابل شبکه دریافت می کند. البته توجه داشته باشید، در صورت تمایل به استفاده از این راهکار، علاوه بر دوربین، سویچ یا دستگاه ضبط (به طور دقیق تر دستگاهی که سر دیگر کابل شبکه به آن متصل می شود) نیز باید از امکان POE پشتیبانی نماید.
چه کیفیت تصویری برای شما مناسب است؟!
دوربین های مدار بسته تحت شبکه اغلب دارای کیفیت تصویر از یک مگاپیکسل تا مقادیر بالاتر هستند. در اکثر مصارف عمومی اداری و فروشگاهی کیفیت ۱ مگاپیکسل کاملا کافی و رضایت بخش است. در موارد خاص در صورت نیاز به تشخیص شماره پلاک خودرو، تشخیص چهره از مسافت های دور، نظارت بر مانیتور پرسنل، نظارت بر صندوق فروشگاه و مواردی از این دست، توصیه می شود که از دوربین با کیفیت تصویر بالا تر استفاده نمایید.
در عکس های زیر می توانید کیفیت تصاویر دوربین های مدار بسته را با یکدیگر مقایسه نمایید.





دوربین مدار بسته با چه زاویه دیدی برای شما مناسب است؟!
دوربین های مداربسته بسته به اینکه از چه لنزی استفاده می کنند دارای زاویه های دید مختلف هستند (مثلا ۵۰ درجه، ۷۰ درجه، ۱۰۰ درجه یا مقادیری بالاتر). هر چه زاویه دید دوربین بیشتر باشد، حجم بیشتری از محیط اطراف دوربین، در محدوده تصویر دوربین قرار می گیرد. مثلا در صورت استفاده از دوربین مدار بسته با زاویه دید ۹۰ درجه در کنج یک اتاق، تمام محیط اتاق در محدوده دید دوربین قرار می گیرد. البته توجه داشته باشید هر چه زاویه دید دوربین بیشتر باشد، از آنجا که حجم بیشتری از محیط در تصویر است به همان میزان جزییات تصویر کمتر می شود. اغلب دوربین های مدار بسته خانگی فوسکم دارای زاویه دید بالا هستند.
.
دوربین مداربسته با چه شکل ظاهری برای شما مناسب است؟
دوربین های مدار بسته بر اساس شکل ظاهری به دوربین های مدار بسته مکعبی، دوربین های مدار بسته دام و دوربین های مدار بسته بولت تقسیم بندی می شوند. توجه داشته باشید این تقسیم بندی به لحاظ ظاهری است و به تفاوت در شکل محفظه ای که لنز و سایر متعلقات دوربین در آن قرار می گیرد، اشاره می کند. به صورت عمومی شکل ظاهری دوربین مداربسته تاثیری در پارامترهای عملکردی دوربین ندارد با این حال شکل ظاهری هر دوربینی معایب و مزیت هایی را ایجاد می کند که در ادامه به اختصار برای هر شکل دوربین مداربسته توضیح داده شده است.
دوربین های مدار بسته مکعبی (Cube)
مکعبی به دوربین های مداربسته با بدنه مستطیلی یا دایره ای شکل با ضخامت کم اطلاق می شود. معایب و مزایای اصلی این دوربین ها در مصارف اداری و فروشگاهی به شرح زیر است.
- برخی از این نوع دوربین ها پایه دار / رومیزی هستند. این نوع دوربین ها بدون نیاز به نصب به سقف یا دیوار با قرار دادن بر روی یک سطح (مانند میز) قابل استفاده بوده و به راحتی قابل جابجایی هستند.
- این نوع دوربین های مداربسته جدیدتر از دوربین های دام و بولت هستند و از نظر ظاهری به نظر خیلی از افراد متفاوت تر و زیباتر به نظر می رسند. از این رو استفاده از این دوربین ها در فضاهای اداری و فروشگاهی می توانید به زیبایی محیط کار شما بیافزاید.
- تغییر و تنظیم زاوید دید دوربین در دوربین های مدار بسته مکعبی به راحتی قابل انجام است. از این رو متقابلا در برابر خرابکاری آسیپ پذیرترند. بنابراین استفاده از این دوربین ها در محیط های کاری با ریسک بالا توصیه نمی شود.
- این نوع دوربین های مدار بسته برای استفاده در فضای باز و شرایط سخت آب و هوایی طراحی نشده اند و صرفا برای استفاده در محیط های بسته / داخلی مناسب هستند. همچنین با توجه به اینکه اغلب دارای بدنه پلاستیکی هستند، در مقایسه با سایر دوربین ها نسبت به خرابکاری آسیب پذیرتر هستند.
دوربین مداربسته دام (Dome)
دام به دوربین های مداربسته کروی شکل اطلاق می شود. معایب و مزایای اصلی این نوع دوربین های مداربسته به شرح زیر است.
- این دوربین ها به لحاظ شکل ظاهری نسبت به سایر دوربین ها در برابر خرابکاری و دستکاری مقاوم ترند. در محیط های کاری با ریسک بالا (مانند طلا فروشی، صرافی، بانک ها و …)، استفاده از این نوع دوربین ها پیشنهاد می شود.
- عدم امکان تشخیص زاویه دید دوربین در برخی از انواع این دوربین ها خود یک مزیت به حساب می آید.
- دوربین های دام به لحاظ شکل ظاهری نسبت به سایر دوربین ها نظارت نامحسوس تری را القا می کنند به این معنا که کمتر از سایر دوربین ها به چشم می آیند که این خود بسته به نوع نیاز شما ممکن است یک مزیت یا عیب باشد.
- نصب این دوربین ها و ایجاد تغییر در زاویه دید آن ها در مقایسه با سایر دوربین ها دشوار تر است.
دوربین های مدار بسته بولت (Bullet)
بولت به دوربین های مداربسته با بدنه استوانه ای شکل اطلاق می شود. معایب و مزایای اصلی این نوع دوربین های مداربسته به شرح زیر است.
- دوربین های مدار بسته بولت به نسبت دوربین های مدار بسته دام در برابر خرابکاری (دستکاری و تغییز زاویه دید، قطع کابل های ارتباطی) آسیب پذیرترند.
- نصب و اصلاح و تغییر زاویه دید این دوربین ها از دوربین های دام آسان تر است.
- زاویه دید دوربین در این نوع دوربین ها مشخص است. از این رو یک خرابکار می تواند با تشخیص زاویه دید دوربین، از پشت دوربین (نقطه کور) دوربین وارد شود.
- حضور دوربین های مداربسته بولت به لحاظ شکل خاص ظاهر آن ها نسبت به سایر انواع دوربین های مدار بسته بیشتر احساس می شود. در نتیجه استفاده از آن در محل هایی توصیه می شود که نیاز است نظارت از طریق دوربین های مدار بسته به صورت محسوس تری القا شود.
سخن پایانی
در این مطلب از سایت دوردیدتک به راهنمای جامع راه اندازی دوربین مداربسته پرداختیم. در صورت بروز هرگونه اشکال در انجام این مراحل لطفا با واحد پشتیبانی شرکت دوردید تک (ایران فوسکم) به شماره ۷۲۲۱۴-۰۲۱ تماس حاصل فرمایید. هدف ما تنها جلب رضایت شما مشتریان گرامی می باشد.