
آموزش مراحل راه اندازی دستگاه ضبط تصویر فوسکم
در این راهنما به توضیح نحوه راه اندازی دستگاه های سخت افزاری ضبط تصویر فوسکم (NVR) می پردازیم. این راهنما برای راه اندازی دستگاه های مدل FN3004H، FN3104H, FN3109H است.
مرحله ۱: انجام اتصالات
در عکس زیر نمای کناری دستگاه ضبط تصویر FN3004H نمایش داده شده است. هر دو خروجی HDMI و VGA می تواند برای اتصال دستگاه به مانیتور یا تلویزیون مورد استفاده قرار گیرد.

در عکس زیر نمای عقب دستگاه FN3004H نمایش داده شده است. قسمت Power Supply به آداپتور برق متصل می شود. Power Status Indicators چراغ نمایشگر وضعیت روشن یا خاموش بودن دستگاه است. خروجی های USB برای اتصال ماوس و هارد اکسترنال (جهت ذخیره سازی تصاویر) است. همچنین LAN Interface محل اتصال دستگاه به شبکه می باشد.

نمای عقب دستگاه FN3004H
در عکس زیر نحوه انجام اتصالات به صورت شماتیک به نمایش در آمده است.

جهت انجام اتصالات مراحل زیر را انجام دهید:
- یک نمایشگر (مانیتور / تلویزیون) را به قسمت خروجی تصویر VGA / HDMI دستگاه متصل نمایید.
- یک کابل شبکه را از یک سر به قسمت LAN دستگاه متصل و از سر دیگر به Router (مودم ADSL، سویچ شبکه و …) خود متصل نمایید.
- یک هارد اکسترنال با ظرفیت مناسب (ظرفیت حداقل یک ترابایت پیشنهاد می شود) به پورت USB دستگاه متصل نمایید.
- یک ماوس به پورت USB دیگر دستگاه متصل نمایید.
- آداپتور برق را به دستگاه متصل نمایید.
مرحله دوم: ورود به سیستم
- بعد از اینکه دستگاه روشن شد و کاملا بالا آمد (که نشانه آن سبز شدن چراغ وضعیت دستگاه است)، صفحه ورود (عکس زیر) نمایش داده می شود.
- در این صفحه در قسمت Username نام کاربری (به صورت پیش فرض admin) و در قسمت Password رمز عبور دستگاه (به صورت پیش فرض خالی) وارد نمایید.
- برای ورود اول سیستم از شما درخواست می کند که نام کاربری و رمز عبور جدیدی وارد نمایید. بعد از انجام این مرحله بر روی Ok کلیک نمایید.

مرحله سوم: فرایند تنظیمات
-
- در مرحله اول زبان مورد نظر خود را انتخاب نمایید. همچنین اگر نمی خواهید صفحه Setup Wizard در دفعات بعد نمایش داده شود، تیک گزینه Setup Wizard را بر دارید و بر روی Next کلیک کنید.صفحه اول تنظیمات
- در قسمت Time Zone، زمان مربوط به ایران (Tehran +3.5 GMT) را انتخاب نمایید و بر روی Next کلیک نمایید.تنظیم Time Zone
- حال از فهرست نمایش داده شده، عنوان هارد اکسترنال خود را پیدا کرده، بر روی آن کلیک نمایید و سپس بر روی Format Local Disk کلیک نمایید. توجه داشته باشید که این کار تمام اطلاعات موجود بر روی هارد اکسترنال شما را پاک خواهد کرد. همچنین اگر دکمه Format Local Disk غیر فعال بود، این بدان معناست که از هارد شما سیستم پشتیبانی نمی کند و باید از هارد دیگری استفاده نمایید.فرمت کردن هارد اکسترنال
- در این مرحله سیستم با جستجو در درون شبکه، فهرست دوربین های موجود فوسکم را نمایش می دهد. بر روی دوربین مورد نظر خود کلیک نمایید و سپس بر روی دکمه Add کلیک نمایید.اضافه کردن دوربین های مداربسته
- در این مرحله کانال مورد نظر خود (از کانال ۱ تا ۴) را برای این دوربین انتخاب نمایید. سپس نام کاربری و رمز عبور دوربین را وارد نمایید. سایر اطلاعات مورد نیاز به صورت خودکار تکمیل شده است و عموما نیاز به تغییر آن ها نخواهید داشت. سپس بر روی دکمه Ok کلیک نمایید. اگر می خواهید دوربین های بیشتری را اضافه نمایید، مجددا این مرحله را تکرار نمایید.تنظیمات دوربین مداربسته
- بعد از اضافه کردن تمام دوربین ها، بر روی دکمه Finish کلیک نمایید. پس از این کار، تصویر زنده دوربین (ها) به شما نمایش داده می شود.اتمام تنظیمات
مرحله چهارم: تنظیمات ضبط تصویر
-
- در حالت مشاهده تصویر زنده دوربین (Live View)، راست کلیک کرده و گزینه Manual Record را انتخاب نمایید.
- در صفحه Manual Record کانال هایی را که قصد ضبط تصویر آن ها را دارید انتخاب نمایید و بر روی دکمه OK کلیک نمایید (توجه داشته باشید که هر کانال معادل یکی از دوربین های مداربسته شما می باشد).
- حال بر روی آیکون جهت خروج کلیک نمایید. توجه داشته باشید در قسمت پایین سمت راست کانال هایی که تصویر آن ها در حال ضبط است، آیکون نمایش داده می شود. هر گاه نیز قصد غیر فعال سازی ضبط تصویر یک کانال را داشتید، کافی است از طریق منوی Manual Record تیک کانال مربوطه را بردارید.


فعال سازی ضبط بر روی کانال ها
مرحله پنجم: دسترسی از راه دور (Remote Access)
در صورتی که قصد دسترسی به دستگاه ضبط خود از خارج از شبکه محلی و از طریق مرورگر وب را دارید، باید تنظیمات زیر را انجام دهید.
۶٫۱ انجام تنظیمات شبکه
-
- انجام تنظیمات شبکه: در هنگام مشاهده تصویر زنده دوربین ها (Live view mode) راست کلیک کرده و از قسمت Menu وارد قسمت Setting و سپس قسمت Network شوید. تیک کنار گزینه Network را بزنید. حال در قسمت Type، گزینه Static IP را انتخاب نمایید. در قسمت HTTP Port، عدد ۸۸ را وارد نمایید (یا در صورت تمایل می توانید پورت دیگری را وارد کنید). در قسمت IP Address، یک IP که در رنج شبکه محلی شما باشد وارد نمایید یا می توانید IP که به صورت پیش فرض وارد شده است را قبول کنید. سپس در قسمت Gateway و قسمت DNS Server، آدرس IP روتر خود را وارد نمایید. در آخر نیز تیک UPNP را زده و بر روی دکمه Save کلیک نمایید.
- انجام تنظیمات DDNS: در صفحه مشاهده تصویر زنده (Live view mode) راست کلیک کرده و از قسمت Menu وارد قسمت Setting و سپس قسمت Network شوید. تیک کنار گزینه DDNS را بزنید. پیشنهاد می شود تغییر در سایر تنظیمات این بخش ندهید. حال بر روی گزینه Save کلیک کنید.
۶٫۲ دسترسی به دستگاه ضبط از طریق مرورگر در شبکه داخلی
از دو طریق می توانید به دستگاه ضبط از طریق مرورگر وب در شبکه محلی دسترسی پیدا کنید.
-
- نرم افزار IP Camera Tool را که بر روی سی دی موجود در جعبه دستگاه شما وجود دارد اجرا کنید. این نرم افزار پس از اجرا به جستجوی شبکه محلی شما می پردازد و فهرست تمام دوربین ها و دستگاه های ضبط Foscam موجود در شبکه محلی شما را نمایش می دهد. در فهرست نمایش داده شده دستگاه ضبط مورد نظر خود را پیدا کنید و بر روی آن کلیک نمایید تا صفحه ورود به دستگاه ضبط از طریق مرورگر برای شما باز شود.
- همچنین بدون استفاده از نرم افزار فوق، با وارد کردن آدرس http://IP_Address:HTTP_Port در مرورگر خود به صفحه ورود دستگاه وارد شوید. در این آدرس به جای IP_Address، آدرس IP داده شده به دستگاه و به جای HTTP_Port، شماره پورت داده شده به دستگاه ضبط را وارد نمایید.
۶٫۳ دسترسی به دستگاه ضبط از طریق مرورگر خارج از شبکه محلی
اگر امکان UPnP در روتر شما فعال است، لازم نیست مراحل زیر را انجام دهید. اگر این امکان در روتر شما فعال نیست، باید به یکی از روش های زیر Port Forwarding را در روتر خود فعال نمایید (نحوه فعالسازی برای نمونه برای مودم های TP-LINK نمایش داده شده است، در برندهای دیگر نیز باید تنظیمات مشابهی انجام دهید).
-
- اگر روتر شما از امکان UPnP پشتیبانی میکند، از قسمت Forwarding، گزینه UPnP را انتخاب کرده و اطمینان حاصل نمایید که گزینه Current UPnP Status فعال (Enabled) باشد.
- اگر روتر شما از امکان UPnP پشتیبانی نمیکند، شما باید به صورت دستی تنظیمات مربوط به Port Forwarding را انجام دهید. برای این منظور از قسمت Forwarding، گزینه Virtual Servers را انتخاب نمایید و بر روی دکمه Add New کلیک کنید. حال در قسمت Service Port و Internal Port، پورت تعریف شده برای دستگاه ضبط را وارد نمایید. همچنین در قسمت IP Address، آدرس تعریف شده برای دستگاه ضبط را وارد نمایید و بر روی دکمه Save کلیک کنید.
- حال می توانید با وارد کردن آدرس http://DDNS_Domain_Name:HTTP_Port به دستگاه ضبط خود از طریق مرورگر و از راه دور دسترسی پیدا کنید. در این آدرس باید به جای DDNS_Domain_Name، آدرسی که به طور اتوماتیک در مرحله تنظیمات DDNS و در قسمت Foscam DDNS به دستگاه داده شده است را وارد نمایید. همچنین در قسمت HTTP_Port باید پورت داده شده به دستگاه ضبط را وارد نمایید.
سخن پایانی
در این مطلب از سایت دوردیدتک به راه اندازی دستگاه ضبط تصویر فوسکم پرداختیم و به صورت جامع و گام به گام به تنظیمات مربوط به این سیستم نظارتی اشاره کردیم. در صورت بروز هرگونه اشکال در انجام این مراحل لطفا با واحد پشتیبانی شرکت دوردید تک (ایران فوسکم) به شماره ۷۲۲۱۴-۰۲۱ تماس حاصل فرمایید. هدف ما تنها جلب رضایت شما مشتریان گرامی می باشد.