
زمانی که یک دوربین داشبوردی میخرید، صرف نظر از خودرو یا نوع وسیله نقلیهتان، نصب دوربین داشبوردی باید بهدرستی انجام شود چون در غیر این صورت ممکن است تصاویر مهمی را از دست بدهید. نصب دوربین داشبورد آسانتر از چیزی است که به نظر میرسد و زمانی که دستبهکار شوید متوجه خواهید شد از آنچه تصور میکردید سادهتر است.
پیشنهاد ما
توجه داشته باشید که ایراد نصب دوربین داشبورد با استفاده از آداپتور فندک این است که خودروی شما به حالت پارکینگ دسترسی نخواهد داشت مگر اینکه سوکت سیگار همیشه فعال داشته باشد. به دلایل مختلفی که در ادامه فهرست شدهاند، ما نصب دوربین داشبورد با استفاده از آداپتور فندک را توصیه نمیکنیم و در عوض پیشنهاد میکنیم دوربین را با استفاده از ابزار اتصال سیم (خوب)، یا کابل OBD (بهتر) یا یک دسته باتری (بهترین) نصب کنید.

اگر درهرصورت قصد دارید از آداپتور فندک با قابلیت حالت پارکینگ استفاده کنید میتوانید با استفاده از آداپتور فندک با یک دسته باتری نصب را انجام دهید. برای این کار به کابل ۱۲ ولتی و نوار مونتاژ نیاز خواهید داشت.
این راهنما برای نصب دوربین داشبورد تک کاناله طراحی شده است. اگر در حال نصب دوربین داشبورد دو کاناله هستید همین مراحل را دنبال کرده و دوربین عقب را با یک کابل به دوربین جلو متصل کنید.
نصب در ۶ گام ساده
- دوربین داشبورد را با استفاده از نوار مونتاژ به شیشهی جلو بچسبانید. زاویهی فیلمبرداری را بچرخانید.
- سیم را در امتداد خط شیشه پنهان کنید. میتوانید از ابزار تریم یا کارت اعتباری برای این کار استفاده کنید.
- سیم را میان محور اول و دوم پنهان کنید.
- سیم را میان لاستیک در و محور اول پنهان کنید.
- باقی سیم را زیر کفپوش پنهان کنید.
- سیم را به سوکت فندک متصل کنید.
اگر خودروی شما مجهز به سوکت سیگار همیشه فعال است:
سوکت فندک ۱۲ ولتی در بیشتر خودروها با استارت خودرو فعال میشود اما برخی خودروها، بهویژه برندهای خانوادگی مانند فورد، کرایسلر و شورلت ممکن است سوکتهایی داشته باشند که همواره روشن میمانند، حتی زمانی که خودرو خاموش باشد. اگر خودروی شما اینچنین است ممکن است تصور کنید که نیازی به سیمپیچی دوربین برای بهره بردن از حالت پارکینگ ندارید. درحالیکه این امر ممکن است در برخی موارد خاص صادق باشد، بهطورکلی به دو دلیل این کار را توصیه نمیکنیم:
دلیل اول: عدمتشخیص ولتاژ / قطع کردن
بسیاری از سوکتهای فندک همیشه فعال بهاندازهای هوشمند نیستند که ولتاژ را تشخیص دهند و درصورتیکه باتری خودرو رو به خالی شدن باشد خاموش شوند. در بیشتر خودرویهای سواری، یک دوربین داشبورد دو کاناله میتواند در ۱۲ ساعت یا کمتر باتری خودرو را از ۱۲٫۶ ولت به ۱۲٫۰ ولت برساند.

زمانی که باتری خودرو به زیر ۱۲٫۰ ولت برسد، ممکن است هنگام استارت مشکل یا تأخیر داشته باشد و به دلیل چرخه عمیق شدن موجب استهلاک شدید باتری شود. این یعنی در بیشتر خودروها اگر طی شب پارک شده باشند، باتری میتواند تا حدی خالی شود که برای خودرو و باتری زیانبار است.
کاربر میتواند با جدا کردن سیم دوربین طی شب این مشکل را حل کند، اما تکرار هر روزهی این کار میتواند موجب کلافگی راننده شود. اگر راننده فراموش کند خطر نیاز به باتری به باتری کردن خودرو در صبح روز بعد وجود دارد. با استفاده از ابزارهای سیمپیچی در دوربینهای داشبوردی در حالت پارکینگ، میتوان قطع ولتاژ را تنظیم کرد تا از چرخه عمیق شدید باتری اجتناب شود.
دلیل دوم: فقدان جعبهدندهی قدرت سویچ دار
اگر آداپتور فندک دوربین داشبوردی را بازکنید، دو سیم داخل آن خواهید دید که یک مثبت و دیگری منفی است. به همین دلیل دوربین تنها میتواند تشخیص دهد که نیرو دریافت میکند یا نه و نمیتواند تشخیص دهد که خودرو خاموش شده است.
اگر خودرو خاموش شود و سوکت سیگار روشن بماند، دوربین تصور میکند که خودرو همچنان روشن است. در مقابل، دوربینهایی که از سیمپیچی مستقیم استفاده میکنند کابلهایی با سه سیم دارند و ازاینرو زمانی که خودرو خاموش است میتوان دوربین را روشن کرد اما در عین حال این امکان را به دوربین میدهد که روشن و خاموش شدن خودرو را تشخیص دهد. این امکان برای فعال کردن حالت پارکینگ در بسیاری از دوربینهای داشبوردی با حالت پارکینگ ضروری است، چون در غیر این صورت تنها میتوانند در حالت بدون وقفه ضبط کنند.