آموزش نصب دوربین مداربسته | آموزش نصب و راه اندازی دوربین مداربسته | راهنمای نصب دوربین مداربسته
نصب دوربین مداربسته | آموزش کامل نصب و راه‌اندازی انواع دوربین مداربسته

 آموزش مراحل نصب دوربین مداربسته

امنیت، یکی از نیازهای اولیه بشر از گذشته تاکنون بوده است که در گذر زمان و با پیشرفت‌های صورت گرفته در عرصه تکنولوژی، موجب پدید آمدن سیستم‌های نظارتی و امنیتی برای ساختمان‌ها شده است. یکی از اصلی‌ترین اجزای سیستم‌های نظارتی، دوربین‌های مداربسته هستند که امروزه در انواع مختلفی در بازار موجود می‌باشند. در برقراری امنیت و نظارت در ساختمان‌های مختلف، جدا از انتخاب دوربین متناسب با کاربرد و انتظارات مورد نظر، نصب دوربین مداربسته نیز از اهمیت بالایی برخوردار است.
در حالت معمول، وظیفه نصب و راه اندازی دوربین و سایر تجهیزات امنیتی را نصاب‌ها بر عهده می‌گیرند. اما در صورتی که به این افراد دسترسی نداشته و خود از دانش کافی در زمینه تجهیزات الکترونیکی و سیستم‌های امنیتی برخوردار باشید، می‌توانید شخصاً این کار را انجام دهید. هدف ما در این مطلب، ارائه راهنمای نصب دوربین مداربسته برای علاقه‌مندان به انجام این کار است. تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.

آموزش گام به گام نصب دوربین مداربسته

انتخاب یک سیستم مداربسته مناسب و باکیفیت، به تنهایی تأمین‌کننده نیازهای حفاظتی در ساختمان شما نیست؛ بلکه نصب صحیح و استاندارد این تجهیزات نیز اهمیت بالایی در برقراری امنیت کامل در ساختمان دارد. در این مطلب تلاش می‌کنیم با آموزش نصب و راه‌اندازی دوربین مداربسته به شما در انجام دادن این کار به صورت اصولی کمک کنیم. پیش از نصب دوربین مداربسته با توجه به کاربری ساختمان و سیستم امنیتی که انتخاب کرده‌اید، باید مواردی را در نظر بگیرید. این موارد عبارتند از:
  • تعداد و نوع دوربین‌های مداربسته
  • قیمت محصولات انتخاب شده و هزینه نصب و راه اندازی دوربین ها
  • محل دقیق نصب دوربین‌ها در ساختمان
  • نوع کابل‌ها و تجهیزات جانبی انتخاب شده
  • نحوه و مدل کابل کشی و مسیرهای مناسب برای آن

قدم اول: انتخاب سیستم دوربین و تجهیزات جانبی برای خرید

نخستین مرحله در نصب دوربین مداربسته انتخاب دوربین و تجهیزات جانبی برای به کارگیری در سیستم حفاظتی است. در صورتی که این مرحله را به صورت اصولی و با در نظر گرفتن نیازهای امنیتی ساختمان پشت سر بگذارید، تا سال‌ها خیالتان از بابت امنیت ساختمان راحت خواهد بود. بودجه‌ای که برای انجام این کار در نظر گرفته‌اید نقش تعیین کننده‌ای در خرید تجهیزات لازم ایفا می‌کند. این نکته را به خاطر داشته باشید که مبلغی که به انجام این کار اختصاص داده‌اید، به نوعی یک سرمایه گذاری برای حفظ امنیت مالی و جانی شما در سال‌های پیش رو خواهد بود.

گام دوم: خرید دوربین و تجهیزات جانبی لازم

نوع و مدل دوربین مداربسته را باید با در نظر گرفتن مشخصات منطقه‌ای که تجهیزات امنیتی در آن نصب می‌شوند انتخاب کنید. از دوربین‌های دام (Dome) در محیط‌های سرپوشیده و فضای داخلی و از دوربین‌های بولت در فضاهای روباز و محیطهای بیرونی استفاده می‌شود. نصب دوربین مداربسته باید به گونه‌ای انجام شود که دید کاملی بر محیط داشته و از دسترس افراد دور باشد تا امکان وارد آمدن آسیب به دوربین وجود نداشته باشد. مواردی که باید در این مرحله در نظر گرفته شوند عبارتند از:

  • انتخاب مسیریابی مناسب برای کابل کشی، داکت، لوله و …
  • مشخص کردن تعداد دوربین‌ها برای نصب در سیستم مداربسته
  • انتخاب دستگاه ضبط مناسب
  • انتخاب هارد دیسک مناسب بر اساس تعداد روزهای ضبط تصویر و تعداد دوربین ها
  • انتخاب تجهیزاتی نظیر سوئیچ، کانکتورها، کابل شبکه و غیره با در نظر گرفتن تعداد دوربین ها

قدم سوم: انتخاب محل مناسب برای نصب دوربین مداربسته

این مرحله، یکی از مهم‌ترین مراحل در نصب تجهیزات حفاظتی ساختمان است. به طور معمول محل مناسب برای نصب با در نظر گرفتن نیازهای حفاظتی ساختمان انتخاب می‌شود. بهتر است محل قرارگیری دوربین، دستگاه NVR، سوئیچ شبکه، مسیریابی کابل کشی و سایر موارد را پس از مشورت با یک کارشناس خبره انتخاب کنید. برخی از محل‌هایی که باید توسط دوربین مداربسته پوشش داده شوند عبارتند از:

  • فضای بیرونی ساختمان
  • درب ورودی پارکینگ و درب ورودی افراد
  • درب پشت بام
  • فضای لابی ساختمان
  • پارکینگ ساختمان
  • فضای جلوی آسانسور و راه پله ها

پس از انتخاب محل نصب دوربین مداربسته باید مقدار کابل و سایر تجهیزات مورد نیاز محاسبه شود.

قدم چهارم: انجام کابل کشی و نصب تجهیزات سیستم حفاظتی

پس از این که فرایند نصب دوربین مداربسته به اتمام رسید، در قدم بعدی باید کابل کشی را انجام داد. بر اساس نوع دوربین و تجهیزات به کار گرفته شده در نصب آن، سه نوع سیستم مداربسته داریم که نحوه کابل کشی برای هر یک از آن‌ها متفاوت می‌باشد. این سیستم‌های مداربسته عبارتند از:
  • سیستم آنالوگ یا HD: در این دسته از سیستم‌های مداربسته، برای هر یک از دوربین‌ها باید دو کابل مجزا از محل DVR تا محل نصب دوربین بکشید. یکی از این کابل‌ها برای تأمین برق و دیگری برای انتقال تصاویر از دوربین به DVR استفاده می‌شوند
  • سیستم تحت شبکه یا IP: برای این دسته از سیستم ها، ابتدا باید از هر دوربین یک کابل به سوئیچ شبکه بکشید و پس از آن کابل دیگری از سوئیچ شبکه به NVR کشیده شود
  • سیستم وایرلس یا بی سیم: برای سیستم‌های وایرلس، نیازی به کابل کشی برای انتقال تصویر ندارید و تنها لازم است یک کابل برای تأمین برق دوربین کشیده شود

قدم پنجم: انجام تنظیمات نرم افزاری سیستم حفاظتی

در آخرین مرحله از نصب دوربین مداربسته باید تنظیمات نرم افزاری قسمت‌های مختلف سیستم را انجام دهید. این مرحله از فرایند نصب از اهمیت بالایی برخوردار است، چرا که کیفیت مناسب تصاویر ضبط شده در طول شب یا روز، به انجام صحیح این مرحله وابسته است. تنظیم شفافیت و فوکوس دوربین ها، تنظیمات مربوط به ضبط تصاویر دوربین‌ها بر روی NVR و تنظیم زاویه دید دوربین‌ها برخی از مواردی هستند که در این قسمت از کار انجام می‌شوند.

سخن پایانی

نصب دوربین مداربسته یک فعالیت تخصصی است که هرکسی از عهده انجام آن بر نمی‌آید. پیش از انجام این کار لازم است که دوربین و سایر تجهیزات مورد نیاز خود را از فروشگاه‌های معتبر و تخصصی خریداری نمایید. بهتر است پیش از خرید قطعات مورد نیاز در سیستم مداربسته، با کارشناسان فروش مشورت کنید تا قطعاتی که خریداری می‌کنید با یکدیگر سازگاری داشته باشند. در این مطلب تلاش کردیم آموزش نصب و راه اندازی دوربین مداربسته را به صورت مرحله به مرحله شرح دهیم تا با مطالعه آن بتوانید با کلیات فرایند نصب و راه‌اندازی آشنا شوید. امیدواریم توضیحات ارائه شده در این مطلب برای شما سودمند بوده باشد.